Üniversite Öğrencilerinden Toplumsal Duyarlılık Hareketi | Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK YÖNETİMİ

Üniversite Öğrencilerinden Toplumsal Duyarlılık Hareketi

Üniversite Öğrencilerinden Toplumsal Duyarlılık Hareketi

Öğrencilikleri süresince birçok “Toplumsal Duyarlılık Projesi” kapsamında sosyal yardım programına dahil olan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) öğrencileri, bunlara bir yenisini daha ekleyerek, Şahinbey Belediyesine bağlı “Sosyal Market”te yardıma ihtiyacı olanlara destek olmak için görev aldı. 

Şahinbey Belediyesinin yardıma ihtiyacı olan, maddi durumu yetersiz ve kimsesiz vatandaşlar için açtığı; içinde erzak, giyecek ve yiyecek bulunduran markette görev alan HKÜ öğrencileri, oradaki çalışanlara ve alışveriş yapan vatandaşlara yardım etti. Vatandaşın ve sosyal marketin çalışanların büyük beğenisini kazanan HKÜ öğrencileri, birçok alanda yardım projelerini sürdüreceklerini belirttiler.

Sosyal markette görev alan öğrencilerden; Özkan Cansever, KezibanAvanaş, Berk Sadıkoğlu, Yusuf Bozkurt Öztürk, Safa Ekici, Gulled Hasan Muhammed, Şerife Dişçeken, Bedirhan Yıldırım, Kübra Ceren, Taygun Tece, Erdem Ulğer ve Yunus Emre Uyguner ikişerli gruplar halinde her hafta bir gün çalışarak projeye destek verdiler.

“Toplumsal Duyarlılık Projesi”kapsamında yaşadığı duyguları belirten öğrencilerden KezibanAvanaş: “Toplumsal duyarlılık projeleri altında yaptığımız bu proje ile her zamanki gibi güzel vakit geçirip, yardımlaşma ve dayanışma bilinciyle vaktimizi daha faydalı işlerde kullanmış olduk. İnsanlara yardımcı olmak bambaşka bir duygu. Onların duaları ve sevgi dolu bakışları bize huzur verdi” dedi. Bir diğer HKÜ öğrencisi Bedirhan Yıldırım: “Öncelikle böyle bir yardım projesinde yer almaktan dolayı çok mutlu oldum ve yardımlaşmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş oldum. Yardıma ihtiyacı olan kimselere yardımda bulunmak, onlara yardım eli uzatmak çok güzel bir duygu. Umarım bu sosyal yardım marketi yardıma muhtaç insanlara yardım etmeye hep devam eder” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.