Hasan Kalyoncu Üniversitesi’Nin Tercih Edilmesinin Birçok Nedeni Var | Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK YÖNETİMİ

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’Nin Tercih Edilmesinin Birçok Nedeni Var

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’Nin Tercih Edilmesinin Birçok Nedeni Var

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, HKÜ hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Rektör Yılmaz; “2008 yılında Gaziantep’te kurulan ve tarihi İpek Yolunu dünyaya bağlayan yeni bir bilim kenti olan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ); 5 Fakülte, 22 Bölüm, 2 Yüksekokul ve 1 Meslek Yüksekokulu ile hızla büyüyüp gelişerek Türkiye’nin önemli vakıf üniversiteleri arasında yer almayı başardı. Gençlerin Hasan Kalyoncu Üniversitesini tercih etmesi için onlarca neden bulunuyor. Gaziantep’te bulunan Hasan Kalyoncu Üniversitesi; akademik kadrosu, kampüs yaşamı, uluslararası bağlantıları, Amerika’da 1 dönem dil eğitimi, birçok sosyal yaşam olanağı sağlayan kampüs hayatı ve geniş yelpazede burs fırsatları ile üniversite adayı gençleri cezbediyor. Geleceğe dair iyi bir kariyer planı yapan gençler için bir Üniversite’den bekledikleri tüm imkanları HKÜ’de bulmaları mümkün. Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2010-2011’de; 153 öğrenciye sahipken, 2015-2016’da 4.277 lisans öğrencisiyle yoluna devam edecek. Büyük hedefleri olan, geniş ve derin bir vizyona sahip, topluma karşı sorumluluklarının farkında olan Hasan Kalyoncu Üniversitesi, kurulduğu günden beri, özgür düşünce ortamında bilgi üretmeyi ve öğrencilerinin vizyonunu genişletip yenilikçi ve girişimci ruhlarını ortaya çıkarmayı temel hedef edindi. Öğrencilerimizle beraber bilimsel bir yaklaşım ve huzur ortamı içinde, katma değer sağlayan projeler üretmeyi ve bilimsel, sosyal ve kültürel alanlarda uluslararası üniversitelerle rekabet edebilecek çağdaş bir Dünya Üniversitesi oluşturmayı amaçlamaktayız.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü olarak, üniversitemizi tercih eden ve Ek Kontenjan döneminde tercih edecek olan öğrencilerimize öncelikle şu hususları aktarmak isterim; bilimin evrenselliğini ve araştırma ruhunu, özgürlükçü ve eleştirel düşünmeyi, insana, doğaya ve çevreye saygıyı, fırsat eşitliğini, bilgi ve ahlak uyumu ilkelerine dayalı bir eğitimi temel amaç edindik. Üniversite olarak; öğrenci merkezli hareket etmek, öğrenciye aktif öğrenme ortamı sağlamak, sunulan sosyal-kültürel olanaklar açısından disiplinlerarası bir yaklaşım benimsemek, öğrencilerimizi geleceğe en iyi biçimde hazırlamak, öğrencilerin iş hayatında geçerli güncel uygulamalar ışığında donanımlı biçimde yetişmelerini ve mezun olmalarını sağlamak, onları ülkemize ve milletimize faydalı birer birey olarak yetiştirebilmek ana hedeflerimiz arasındadır" ifadelerini kullandı.